İçeriğe geç

Husul Ne Demektir Osmanlıca

Vusûl ne demek Osmanlıca?

[l ince] (ﻭﺻﻮﻝ) i. (Ar. vuṣūl) ulaşma, erişme, varma, geçme: Allah’a ulaştıktan sonra artık geri dönüş yoktur. (İsmâil Hakkı Bursevî).

Hususa ne demek?

“Husus” kelimesinin sözlük anlamı nesnedir. Bu kelimeden türetilen “particular” ve “consequent” kelimeleri belirli ve özel anlamına gelir.

Hulul ne demek Osmanlıca?

Enkarnasyon, bedenlenme veya enkarnasyon, farklı dini inançlara göre genellikle Tanrı’nın enkarnasyonunun, evren ve insanlarla görünüm veya bütünleşme alanına çıkışının anlamlarından birine karşılık gelir. Hint inancına göre, Tanrı Vishnu farklı zamanlarda farklı insanların biçimini alır ve insanlara rehberlik eder.

Huşu ne demek Osmanlıca?

Arapça χşˁ kökünden gelen ve “alçakgönüllülük, yumuşak başlılık” anlamına gelen χuşūˁ خشوع kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Vusûl nedir?

Tasavvufun, takipçinin Tanrı’ya ulaşması anlamına gelen bir terimidir. Tanrı’ya yakın olmak anlamına gelen bir tasavvuf terimidir. Kul ile Allah arasındaki birlik halini ifade eden bir tasavvuf terimidir.

Usulsüz vusul olmaz ne demek?

Eski bir söz vardır: “Prosedür olmadan başarı olmaz”! Eğer amaç bir hedefe ulaşmaksa, o hedefe ulaşmak için prosedürü uygulamak gerekir. Bu bir zorunluluktur. Başka bir deyişle, bir prosedür/yöntem izlemeden veya bir metodolojiye sahip olmadan hedefinize ulaşamazsınız.

Husul gelmek ne demek?

Arapça ḥṣl kökünden gelen ve “üretme, eğitme, edinme” anlamına gelen ḥuṣūl حُصُول kelimesinden alınmış bir alıntıdır.

Husule ne demek?

Eylem. yarat, gerçekleştir.

Husus nedir din?

Fıkıh usulü terimi, bir bağlamda tek bir anlamı ifade eden sözler anlamındadır.

Avatara hulûl ne demek?

Hinduizm’de Hulul için Sanskritçe terim “avatara”dır (inmek, görünmek). Çeşitli tanrılar, özellikle Vishnu, ilahi elementin bir kısmını (amśavatarana) veya tamamını (pūrnāvatārā) bir bedene koyarak insanlığı kurtarmak için yeryüzüne inerler.

Hulûl ne demek hukuk?

Hukuk dilinde karşımıza çıkan Hulul kelimesi, “meydana gelmek”, “gelmek” anlamında kullanılır. Örneğin bir borcun vadesi veya bir hükmün infaz tarihi olarak kullanılır.

Hulasa ne demek Osmanlıca?

Bir şeyin özü, bir bahis. Kısaca, temeller.

Hudu ne demek?

Hudû (الخضوع) kelimesiyle aynı anlamı taşısa da bu kelime daha çok bedenin tevazu ve teslimiyetini ifade ederken, huşû ise kalpteki sükûnet ve tevazuyu ifade eder ki bu da bu hareketlerle dışa yansır.

Şuhu içinde ne demek?

Bunu, Allah’ın emrettiği şekilde, farz, vacip, sünnet ve adaba bağlı kalarak, Allah’ın huzurunda olma bilinciyle, tam bir saygı, korku, tevazu, teslimiyet ve samimiyetle yapmaktır. Kısacası, hürmet; “Namaza odaklan, namazdan başka hiçbir şey düşünme ve başka hiçbir şeyle meşgul olma.” diyebiliriz.

Huşuf ne demek?

HUSUF NEDİR? Sözlükte “batmak, görünmemek” anlamına gelen husûf, ay için kullanıldığında, dünyanın ay ile güneş arasına girmesi, güneş ışığının ayın yüzeyine ulaşmasını engellemesi, böylece ay tutulması anlamına gelir.

Vusat ne demek Osmanlıca?

Osmanlı Türkçesi [1]Genişlik. Bir kalabalık. [2]Fırsat. [3]Boş kare.

Şümullü ne demek Osmanlıca?

Arapça şumul شُمول kelimesinden alınmış bir alıntıdır ve “kucaklamak, örtmek, kapsamak” anlamına gelir.

Sabuh ne demek Osmanlıca?

Adı. [Sabahları uyku halini gidermek için içilen içecek.]

Süfera ne demek Osmanlıca?

( ﺳﻔﺮﺍ– ﺳﻔﺮﺍﺀ) i. (Ar. sefīr, suferā’nin çoğulu) elçi, elçi: Meclis-i Sufer’de neler söylenir, neler düşünülür? (Cenap Şahâbeddin’e aittir.)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir