İçeriğe geç

Antalya Kışın Kaç Derece Oluyor

Antalya kışın soğuk oluyor mu?

Antalya ilinin iklimi genel olarak Akdeniz iklim tipinde olup, yazları sıcak ve kurak, kışları ılık ve yağışlı olarak ifade edilen iklim tipi, bir başka deyişle ılıman denizel ve sıcak deniz iklimi sınıfına girerken, iç kesimlerde ise soğuk ve yarı karasal iklim tipi görülmektedir.

Antalya’da en soğuk hava kaç derece?

Antalya’da eksi 4.5 derecelik soğuk hava, 3 Şubat 1950’deki soğuk rekorunu geçti. 26 Ocak gecesi Aksu’da yer sıcaklığı eksi 5’e ulaşarak yeni bir rekor kırdı. Meteoroloji ayrıca Kemer’de 26 Ocak gecesi eksi 3’ün hakim olduğunu ve bunun da bir rekor olduğunu bildirdi.

Antalya’da kış mevsimi nasıl geçer?

Antalya’da kış mevsimi genellikle yağışlıdır. Yağışlar genellikle yağmur şeklinde düşer, kar yağışı nadirdir. Deniz suyu sıcaklığı genellikle daha ılıman bir seviyede kaldığı için deniz turizmi kış aylarında bile devam edebilir. Ancak iklimin farklı olduğunu unutmamak gerekir.

Antalya aralıkta soğuk mu?

Aralık ayında Türkiye’nin Antalya bölgesinde hava durumu. Günlük en yüksek sıcaklıklar 18°C’den 15°C’ye 3°C düşer ve nadiren 11°C’nin altına düşer veya 21°C’nin üzerine çıkar. Günlük en düşük sıcaklıklar 2°C, 8°C ve 6°C arasında değişir ve nadiren 2°C’nin altına düşer veya 12°C’nin üzerine çıkar.

Antalya’da kışın kar yağıyor mu?

Yazın öğle saatlerinde sıcaklıklar 40 derecenin üzerindedir. Ocak ayında sıcaklıklar 9 ila 15 derece arasında dalgalanır. Şehir merkezinde kar ve don gibi meteorolojik olaylar nadir görülürken, yüksek rakımlarda ve iç kesimlerde kar yağışı görülür.

Antalya’da kışın nasıl giyinmeli?

Ocak ayında Antalya’da hava ılımandır. Gün boyunca sıcaklık yaklaşık 15°C’dir (59°F). Hava biraz soğuktur, bu yüzden bir kazak ve uzun kollu bir gömlek getirmek isteyebilirsiniz. Ayrıca, elbise giyiyorsanız kot pantolon veya tayt gibi sıcak pantolonlar giyin.

Antalya ne zaman soğuyor?

Serin mevsim 27 Kasım’da başlayıp 24 Mart’a kadar süren 3,9 ay sürer. Ortalama günlük maksimum sıcaklık 19°C’nin altındadır. Antalya bölgesindeki en soğuk ay Ocak’tır; bu ayda ortalama minimum sıcaklık 6°C iken maksimum sıcaklık 15°C’dir.

Alanya kışın kaç derece?

Alanya’da hava sıcaklığı kış aylarında 11 ile 14 derece arasında değişmektedir.

Antalya’da yaşanılır mı?

Antalya, canlı bir şehir merkezi ve etrafındaki dünyaca ünlü sahil beldeleriyle Türk Rivierası’nda renkli bir şehirdir. Birçok insan memleketini terk edip canlı bir hayat yaşamak için Antalya’ya gelir.

Kışın Antalyaya gidilir mi?

Balayı için en ideal destinasyonlardan biri olan Antalya, ziyaretçilerine dört mevsim eşsiz güzellikler sunuyor. Sevdiklerinizle tatile çıkmak için yazı beklemeden, kış aylarında konforlu ve ucuz bir tatil geçirmeniz mümkün.

Antalya’nın neyi meşhur?

Aşağıda tariflerini bulacağınız lezzetler, Antalya’nın doğal güzellikleri ve zengin kültürüyle şekillenen lezzet paletinin sadece küçük bir kısmını temsil ediyor. Antalya Pizza, Antalya Usulü Kabak Tatlısı, Arap Kadayıfı, Ekşi Balık, Cevizli Baklava, Domates Civesi, Ekşi Tarhana Yapılışı ve Çorbası, Filisli Yulaf Lapası.

Antalya’ya hangi aylarda gidilir?

İklim / Hava Durumu / Ne zaman gidilir Kışın en düşük sıcaklık Ocak ayının sonunda kaydedilir. Yaz ayları şehrin en çok turist aldığı zamandır. Kalabalık ve yüksek sıcaklıklar olmadan bir tatil istiyorsanız en iyi dönemler Nisan-Mayıs ve Eylül-Ekim aylarıdır.

Antalya kışın sıcak mı?

Türkiye, Antalya bölgesinde kış havası. Ortalama günlük yüksek sıcaklıklar 16 °C civarındadır ve nadiren 10 °C’nin altına düşer veya 21 °C’nin üzerine çıkar.

Antalya’nın en sıcak ilçesi hangisidir?

Antalya’nın sıcaklık rekorları 2023: Kaş, 46.2 derece ile Türkiye’nin en yüksek sıcaklık rekorunu kırdı. 2021: Alanya, 45.9 derece ile Türkiye’nin en sıcak ikinci ilçesi oldu. 2020: Manavgat, 44.7 derece ile Antalya’nın en sıcak üçüncü ilçesi oldu. 2019: Serik, 43.8 derece ile Antalya’nın en sıcak dördüncü ilçesi oldu.

Antalya en fazla yağışı ne zaman alır?

Antalya’da İklim; Antalya’da yazlar oldukça sıcaktır, sıcaklıklar genellikle 30 ila 40 °C arasındadır. Kışın sıcaklıklar 10–20 °C civarındadır ve yağış genellikle Aralık ve Mart ayları arasında yoğunlaşır.

Antalya ne zaman soğuyor?

Serin mevsim 27 Kasım’da başlayıp 24 Mart’a kadar süren 3,9 ay sürer. Ortalama günlük maksimum sıcaklık 19°C’nin altındadır. Antalya bölgesindeki en soğuk ay Ocak’tır; bu ayda ortalama minimum sıcaklık 6°C iken maksimum sıcaklık 15°C’dir.

Antalya kışın gezilir mi?

Genellikle yaz tatilleri için tercih edilen Antalya, kış tatilleri için de uygundur. Bu şehirde kışın denize girilebilir, yükseklere tırmanılabilir ve bembeyaz karlara dalınabilir. Bu nedenle Antalya, Türkiye’de kış turizmi için en popüler yerlerden biridir.

Antalya’da kışın denize girilir mi?

Kasım ayında akşamlar soğuk olur ama sıcak günlerde gündüzleri denize girmekte sorun yaşamazsınız. (Çocuklarınız varsa, yetişkin boyutlarında olanlar öğle saatlerinde kısmen girebilirler muhtemelen) Ocak ayında yağmurlar başlayana kadar su sıcaklığı 24 derecenin üzerinde olacaktır.

Antalya neden sıcaktır?

Antalya’da sıcak iklimin coğrafi nedenleri: Akdeniz ikliminin etkisi altında olan şehir, kuzeyden gelen soğuk hava kütlelerini engelleyen Toros Dağları tarafından korunmaktadır. Bu, Antalya’nın kış aylarında bile ılıman bir havaya sahip olmasını sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort