İçeriğe geç

Altınyayla Ilçe Mi

Altınyayla’nın nüfusu kaç?

İlk ADNK sayımına göre ilçenin nüfusu; Toplam 10.548 kişi olup, 3.088’i merkezde, 7.460’ı köylerde yaşamaktadır. 2023 nüfus verilerine göre; İlçe nüfusu toplam 8 kişi olup, 4.307’si ilçe merkezinde, 4.431’i belde ve köylerde yaşamaktadır.

Altınyayla hangi ilçeye bağlıdır?

Altınyayla ilçesi Sivas il merkezinin güneybatısında, Ulaş ilçesi üzerinden Sivas’a 80 km uzaklıkta yer almaktadır. Şarkışla’ya 112 km uzaklıktadır. Bizden yeni kurulan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 717 km2 olup deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Altınyayla kaç yılında ilçe oldu?

Batı Akdeniz’in bu şirin şehri, 1990 yılında bilmediği bir isimle ilçe oldu: Altınyayla.

Burdur Altınyayla’nın nüfusu kaç?

Günümüzdeki nüfusu 5335’tir. Altınyayla, M.Ö. 3000’li yıllarda insanların yaşadığı yerleşim merkezlerinden biridir.

Sivas’ın en büyük ilçesi hangisidir?

Nüfus yoğunluğu en fazla olan ilçe Merkez İlçe, nüfus yoğunluğu en az olan ilçe ise Doğanşar İlçesi’dir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe Merkez İlçe iken, en küçük ilçe Gölova İlçesi’dir. Büyükşehir statüsünde bir il olmadığından bir adet merkez ilçesi bulunmaktadır. Sivas (Merkez) Sivas’ın merkez ilçesidir.

Dirmil nerenin ilçesidir?

Altınyayla, eski adıyla Dirmil, Burdur ilinin bir ilçesidir.

Burdur Altınyayla neyi meşhur?

Ekonomi: Kireç üretimine elverişli olan Altınyayla ilçesinin kuzeyindeki Çalca Tepesi’nde üretilmektedir. İlçenin geçim kaynağının neredeyse yarısının buradan sağlandığı söylenebilir. İlk kireç üretimi 20. yüzyılın başlarında Merkez Camii’nin inşası için denenmiş ve olumlu sonuçlar alınmıştır.

Koçaş Dağı nerededir?

Koçaş Dağları, Güney Anadolu Bölgesi’nin batısında Toros Dağları’na bağlı, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlı Seki beldesi ile Söğüt ve Gölhisar gölleri arasında yer alan, yükseklikleri ve karakterleri değişen bir dağ sırasıdır.

Sivas Altınyayla hangi Türk boyundan?

Bunlar Kafkasya bölgesinden gelen ve Altınyayla, Ulaş, Kangal ve Şarkışla gibi bölgelerde yaşayan Türk boylarıdır. İlçemiz 93 Harbi olarak bilinen Osmanlı-Rus Savaşı sırasında doğudan batıya göçlerle iskân edilmiştir.

Altınyayla Kaymakamı kimdir?

Kaymakamımız Sayın Batuhan KALKAN, Altınyayla Belediye Başkanımız Sayın Sezai SUBAŞI, Deliilyas Belediye Başkanımız Sayın Hayati AKBULUT ve beraberindekiler, Deliilyas İlkokulu’nda düzenlenen 2024-2025 eğitim öğretim yılı İlkokul Haftası kutlama programına katıldı. @sivasvaliligi @batuhankalkan25

Sivas Altınyayla neyi meşhur?

İlk belediye teşkilatı 1972 yılında kurulmuştur. 1990 yılındaki değişiklikle ilçe olmuştur. Başören köyündeki Kuşaklı ören yeri ilçenin en önemli turizm alanıdır. Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılmıştır. Ahşap işçiliğiyle ünlü Altınyayla Camii ile ilçenin tarihi değeridir.

Dirmilcik neresi?

Dirmilcik ve Dirmil Beli, Burdur ili sınırları içerisinde bulunan iki geçidimizdir. Dirmilcik Beli, Burdur’un Gölhisar ve Altınyayla ilçeleri arasında yer alırken, Dirmil Beli, Altınyayla ve Bekçiler köyü arasında yer almaktadır. Her iki geçide giden yol üzerinde olduğundan, trafik oldukça hafiftir.

Altınyayla hangi ile bağlı?

Altınyayla ilçesi Sivas il merkezinin güneybatısında, Ulaş ilçesi üzerinden Sivas’a 80 km uzaklıkta yer almaktadır. Şarkışla’ya 112 km uzaklıktadır. Bizden yeni kurulan bir ilçedir. İlçenin yüzölçümü 717 km2 olup deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Burdur Altınyayla Belediye Başkanı kim?

Selen KınalıAltınyayla / Belediye Başkanı

Burdur’un en büyük ilçesi neresidir?

Nüfusu en fazla olan ilçeler Bucak, Gölhisar ve Yeşilova’dır. Nüfus bakımından en küçük ilçe ise Kemer’dir.

Gölova’nın nüfusu kaç?

2022 yılı nüfus istatistiklerine göre toplam nüfusu 3.246 olan ilçe, Doğanşar’dan sonra Sivas’ın en az nüfusa sahip ilçesidir.

Sivas Şarkışla’nın nüfusu ne kadar?

Şarkışla, 2021 istatistiklerine göre toplam nüfusu 37.708 olan Sivas merkez dışında en kalabalık ilçedir.

Sivas Doğanşar’ın nüfusu ne kadar?

Doğanşar• Toplam197,6 km²Rakım1311 mNüfus (2020)• Toplam2.

Sivas Altınyayla’nın rakımı kaçtır?

1-Altınyayla İlçesi, Coğrafi Konumu İlçenin alanı 717 km2 olup, deniz seviyesinden yüksekliği 13500 metredir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort