İçeriğe geç

Araştırma Yaparken Hangi Kaynaklardan Yararlanmalıyız

Araştırma yaparken kullanılan kaynaklar nelerdir?

PrimärquellenArtikel.Dissertationen.ForschungsberichteOriginalbücher.

Araştırma yapmak için hangi kaynakları kullanabiliriz?

Kütüphane kaynakları (kitaplar, dergiler, gazeteler, elektronik veri tabanları), anketler, görüşmeler, gözlemler, deneyler, İnternet, vb. Kullanabilirsiniz. Veri toplamaya devam ederken notlar almalısınız. (Bir defter, kağıt veya bilgisayar kullanın.)

Araştırma yaparken yararlandığımız bilgi kaynakları nelerdir?

ReferenzquellenBücherSerienbücherDatenbankenKonferenzbeiträgeDissertationen und AbschlussarbeitenPatentliteraturBerichteWeitere Artikel…

Araştırma yaparken nelerden yararlanırız?

Araştırmanın türüne bağlı olarak veri toplama araçları kullanılır. Nicel bir araştırmanın temel veri toplama araçları şunlardır: anket, deney, kaynak kontrolü, görüşme ve gözlem. Bu yöntemlerden birkaçı veri toplamak için kullanılabilir.

Güvenilir araştırma kaynakları nelerdir?

Akademik ve hakemli yayınlar genellikle en güvenilir kaynaklardır. Diğer güvenilir kaynaklar arasında üniversite ders kitapları, saygın yayıncıların kitapları, dergiler, profesyonel dergiler ve ana akım gazeteler yer alır.

Araştırma yaparken hangi yöntemler kullanılır?

Araştırmacılar üç temel araştırma yöntemi türünü kullanır: nitel, nicel (niceliksel, sayısal) ve karma yöntemler. Bu geniş kategoriler içinde, daha spesifik yöntemler vaka çalışmaları, öz bildirimler ve anketler gibi bir dizi seçeneği içerir.

Araştırma yaparken ilk ne yapılır?

İşte sizin için araştırma sürecindeki bazı adımlar: 1. Adım: Sorunu tanımlayın. 2. Adım: Literatürü inceleyin. 3. Adım: Hipotezler oluşturun. 4. Adım: Araştırma tasarımı. 5. Adım: Nüfusu tanımlayın. 6. Adım: Veri toplama. 7. Adım: Veri analizi. 8. Adım: Rapor yazma

İyi bir araştırma konusu nasıl olmalıdır?

Araştırma konusu özgün ve yeni olmalıdır. Konu, açık teorik temeller açısından anlamlı olmalı ve ayrıca bir uygulama yönüne sahip olmalıdır. Araştırmanın amacı, araştırma problemi ve hipotez açıkça belirtilmelidir. ✓ Konu araştırılabilir olmalı ve ilgili belgeler, bilgiler ve makaleler erişilebilir olmalıdır.

Araştırma yapmak için kullanılan siteler nelerdir?

Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.

Araştırma yaparken yararlandığımız kaynakları belirtmeliyiz neden?

Kaynak göstermek, araştırmacının kendi görüşlerinin doğruluğunu destekleyecek başka kaynaklara sahip olduğunu ve/veya karşıt görüşleri dikkate aldığını gösterir. Bu, çalışmanın güvenilirliğini artırır ve okuyucuya bilginin doğruluğunu ve tarafsızlığını doğrulama fırsatı verir.

Bilgiye ulaşmak için hangi kaynaklardan yararlanılır?

Bilgi kaynaklarını türlerine göre şu şekilde gruplandırabiliriz: kitaplar, dergiler, referans kitapları, kütüphane katalogları, veri tabanları ve World Wide Web. Söz konusu kaynakların çoğu basılı veya elektronik olabilir. Ayrıca DVD, CD ve mikrofilm gibi kaynaklar da vardır.

Bilgi kaynakları nelerdir örnek?

Bilgi kaynaklarıKitaplar.Makaleler.Dergiler ve gazeteler.İnternet kaynaklarıRaporlar ve belgeler.Danışma kaynakları: ansiklopediler, sözlükler, almanaklar.Tezler.Konferans bildirileri ve sunumlar.Daha fazla makale…•17 Eylül 2024

Araştırmalarda kaynakça kullanmanın önemi nedir?

Kaynak göstermenin önemi: Bilginin asıl sahibini belirtir. – Araştırmacının katkısını açıkça gösterir. ➢ Çalışmanın güvenilirliğini artırır. – Çalışmanın derinliği hakkında bir izlenim verir. – Sunulan bilgi veya görüşleri belgelendirir. – Kontrol sağlar. ➢ Kullanılan kaynaklara erişim sağlar.

Bir konu araştırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Araştırma problemi keşfedilebilir olmak, sınırları belirgin olmak, açık olmak, kurumsal temellere dayanmak ve önemli olmak gibi bir dizi özelliğe sahip olmalıdır. Araştırmacı, kendisini ilgilendiren konuya odaklanmalıdır. Araştırmacının ilgi duymadığı bir konu üzerinde yürüttüğü araştırma ilham vermeyecek ve isteksizce yürütüldüğü için çoğu zaman başarısız olacaktır.

Araştırma yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Konu anlamlı ve uygulanabilir olmalıdır. Konu bir amaç ve bir hipotez içermelidir. Konu araştırmacı ve diğerleri için ilgi çekici olmalıdır. Konu, araştırmaya ayrılan zaman içinde tamamlanabilecek nitelikte olmalıdır.

Araştırma yapmak için kullanılan siteler nelerdir?

Scopus.Scopus h-indeksi.Pubmed.ScienceDirect.Google Akademik.Google Akademik Atıfları.

Bilgiye ulaşmak için kullanılan kaynaklar nelerdir?

Bilgi kaynaklarını türlerine göre şu şekilde gruplandırabiliriz: kitaplar, dergiler, referans kitapları, kütüphane katalogları, veri tabanları ve World Wide Web. Söz konusu kaynakların çoğu basılı veya elektronik olabilir. Ayrıca DVD, CD ve mikrofilm gibi kaynaklar da vardır.

Yazılı olan kaynaklar nelerdir?

1- Yazılı kaynaklar: Kitabeler, fermanlar, kanunlar, mahkeme sicilleri, noter yazıları, gazeteler, dergiler vb. 2- Yazılı olmayan (sözlü) kaynaklar: Evler, kaleler, tapınaklar, heykeller, silahlar, mülkler, destanlar, efsaneler, fıkralar, atasözleri, örf, adet, gelenek vb.

Araştırmada ölçme araçları nelerdir?

Sınıflandırma ölçeği.Yönetmelik ölçeği.Aralık ölçeği.Oran ölçeği.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort