İçeriğe geç

Kaç Çeşit Fobi Var

Fobi türleri nelerdir?

Aşağıdaki fobi türleri vardır: Agorafobi. Kişinin kaçmasının zor olduğu durumlardan korkmasıdır. … Sosyal fobi. Sosyal anksiyete bozukluğu olarak da adlandırılan sosyal fobi, diğer insanlarla iletişimden kaçınmak anlamına gelir. … Klostrofobi. … Niktofobi. … Glossofobi. … Yükseklik korkusu. … Hemofobi. … Gametofobi.Daha fazla makale…•7 Temmuz 2023

En tuhaf fobiler nelerdir?

En garip ve en nadir fobilerArachibutyrophobia (fıstık ezmesinin damağınıza yapışması korkusu) … Nomophobia (cep telefonundan mahrum kalma korkusu) … Plutophobia (para korkusu) … Xanthophobia (sarı renk korkusu) . .. Octophobia (sekiz rakamından korkma) … Globophobia (balon korkusu) … Omphalophobia (göbek deliğinden korkma)Daha fazla makale…•9 Kas 2022

En yaygın fobi nedir?

Fobi en yaygın psikolojik sorunlardan biridir. Çok çeşitli korkular farklı fobilere yol açabilir. En yaygın fobiler arasında yükseklik korkusu, örümcek korkusu, kapalı alan korkusu, kan korkusu ve hayvan korkusu bulunur.

Takofobi nedir?

Takofobi: Yüksek hız korkusu. Tripanofobi: İğne korkusu. Tripofobi: Delikli nesne korkusu.

Dünyada kaç tane fobi var?

Psikologlara göre literatürde 400 farklı fobi türü bulunmaktadır. En ilginç fobiler hangileridir? Ayna korkusu, ölüm korkusu, simetrik olmayan şeylerden korkma, yutma korkusu, doğal çevre korkusu ve yer çekimi korkusu en ilginç fobiler arasındadır.

Tafefobi ne demek?

Tafephobia: Mezar korkusu ve diri diri gömülme korkusu anlamına gelir. Bu fobiye sahip kişiler, ölü olarak düşünülme ve bu nedenle gömülme korkusu yaşarlar.

13 Cuma korkusuna ne denir?

13 sayısına duyulan mantıksız korkuya bilimsel bir isim verilmiştir: “triskaidekaphobia”; benzer şekilde, 13. Cuma korkusuna da Yunanca paraskeví (Παρασκευή, “Cuma” anlamına gelir) ve dekatreís (δεκατρείς, “on üç” anlamına gelir) kelimelerinden türetilen paraskevidekatriaphobia denir.

Psikofobi nedir?

Sanizm, saneizm, mentalizm veya psikofobi, zihinsel bir bozukluğu veya bilişsel bozukluğu olduğu varsayılan bireylere yönelik sistemik ayrımcılık veya baskıyı ifade eder. Bu ayrımcılık ve baskı, nöroçeşitlilik hakkındaki stereotipler gibi çok sayıda faktöre dayanmaktadır. Sanizm, saneizm, mentalizm veya psikofobi, zihinsel bir bozukluğu veya bilişsel bozukluğu olduğu varsayılan bireylere yönelik sistemik ayrımcılık veya baskıyı ifade eder. Bu ayrımcılık ve baskı, nöroçeşitlilik hakkındaki stereotipler gibi çok sayıda faktöre dayanmaktadır.

Sonofobi nedir?

Sonofobi ve ligerofobi olarak da adlandırılan hiperakuzi, başkalarının normal aralıkta duyduğu seslerin çok yüksek olarak algılanmasına neden olan bir işitme bozukluğudur. Hiperakuzi, bir ses yüksekliği algısı bozukluğu olan kişiler için bu sesler dayanılmaz ve acı verici olabilir.

Yüksek fobi nedir?

Akrofobi, halk arasında yükseklik korkusu olarak da bilinir, yoğun huzursuzluk, korku ve hatta yüksekte ölme hissiyle karakterize bir kaygı bozukluğudur.

Amaksofobi nedir?

Sürüş korkusu, “amaxophobia” olarak da adlandırılır, sürüş uyarıcılarına maruz kalan kişilerde kaygı ve korku gibi duygulara neden olan bir kaygı bozukluğudur. Bir kişinin günlük yaşamını ve sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilen amaxophobia, panik atak semptomlarına neden olabilir.

Ergofobi nedir?

Astrofobi: Gök gürültüsü ve şimşek korkusu. Normal korku çok daha yoğun bir şekilde deneyimleniyorsa, buna fobi denebilir. Ergofobi: İşe gitmek veya çalışmak bir fobi olarak tanımlanabilir.

Kriyofobi nedir?

Tanım. Keymafobi, fobisi olan kişinin bilinçli olarak tehlike olmadığını anlamasına ve başkaları tarafından güvence altına alınmasına rağmen, soğuktan sürekli, anormal ve mantıksız bir korku olarak tanımlanır. Kriyofobi, germafobi veya germatofobi olarak da bilinir.

Zenofobi hastalığı nedir?

Xenophobia, Yunanca “phobia” (korku) ve “xenos” (yabancı) ve “misafir” anlamına gelen kelimelerinden türemiştir. Bu nedenle Xenophobia, yabancılardan korkmak anlamına gelir. Ancak, aynı zamanda yaygın olarak “yabancılardan nefret etme” fikrini ifade etmek için de kullanılır (Smelser ve Baltes, 2001).

Otofobi nedir?

Otofobi veya yalnız kalma korkusu, kişinin yalnız kalma düşüncesi ve deneyimi karşısında yoğun bir korku hissettiği bir kaygı bozukluğudur.

Pediofobi ne demek?

Pedofili (Yunanca παιδοφοβία, pediofobi) psikolojide “çocuk korkusu” olarak adlandırılan bir rahatsızlıktır. Pedofili artık tedavi edilebilir bir hastalık olarak kabul edilmektedir. Yaşa bağlı olarak, ephebiphobia ve gerontophobia’nın da farklı biçimleri vardır.

Amaksofobi nedir?

Sürüş korkusu, “amaxophobia” olarak da bilinir, sürüş uyarıcılarına maruz kalan kişilerde korku ve kaygı hissine neden olan bir kaygı bozukluğudur. Bir kişinin günlük yaşamını ve sürüş deneyimini olumsuz etkileyebilen amaxophobia, panik atak semptomlarına neden olabilir.

Glossofobi neden olur?

Özellikle ilk kez bir ortamda konuşurken aşırı gerginlik ve kaygı olduğunda ortaya çıkar. Bir kalabalığın önünde konuşmak ve kendini yeni bir ortamda ifade etmek sadece glosofobi olarak tanımlanır ve belirli bir aşamada doğal kabul edilir.

Akrofobi nedir ne demek?

Akrofobi, yaygın olarak yükseklik korkusu olarak bilinir ve bir kişinin yüksek bir yere tırmanırken yaşadığı aşırı panik, kaygı ve korku halidir. Akrofobisi olan kişiler bu hislere ek olarak, akrofobi yaşadıklarında ölebileceklerini bile düşünürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Grup Yapan Escort