İçeriğe geç

Mülahaza Ne Demek Cümle Içinde

Mülahaza ne demek TDK?

Bir konu hakkında netleşene kadar derinlemesine düşünmeye yansıma denir. Bu kelime aynı zamanda gözlem yoluyla sonuçlar çıkarmak ve bunları incelemek anlamına da gelir.

Müyesser ne demek cümle içinde?

Müyesser kelimesi “kolayca ortaya çıkmak” anlamına gelir. TDK sözlük anlamı kolayca ortaya çıkmak ve kolayca elde edilmek olarak ifade edilir. Müyesser nedir? Muyesser olmak, kolayca ortaya çıkmak anlamına gelir.

Mütecanis ne demek cümle içinde kullanımı?

Aynı türden varlıklar, yapılar ve kelimeler homojen olarak tanımlanır. Örneğin yılanlar, timsahlar ve kertenkeleler sürüngenler sınıfına ait oldukları için homojendir. Benzer özelliklere sahip tüm varlıklar için aynı kelime kullanılır. Bu kelime matematikte homojen anlamında kullanılır.

Mündemiç ne demek cümle içinde?

Mündemiç kelimesi daha çok hukuk dilinde kullanılır. Ticaret hukuku alanında özellikle kıymetli senetlerde bir şahsa bağlılık söz konusu olduğundan senetlere ilişkin haklar saklıdır.

Mülahaza etmek ne demektir?

Bir konu hakkında derinlemesine düşünmek veya bir sonuca varmak anlamında kullanılır. Düşünme, değerlendirme ve anlama süreçlerini ifade eder. Örnek cümle: Projenin başarılı olması için tüm detayların dikkate alınması önemlidir.

Münferit ne demek?

“Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular. Anlamı: “Birey” kelimesi genellikle diğerlerinden ayrı veya bir şekilde özel olan bir şeye veya kişiye atıfta bulunmak için kullanılır.

Müyesser ne demek din?

Müyesser kelimesinin doğru yazımı nedir? Cevap: Tanınması kolaydır.

Müyesser Arapça mı?

Müyesser; Arapça teysir “kolaylaştırmak” kelimesinden gelir ve basit, kolaylaştırılmış anlamına gelir.

Mükeffir ne demek?

İslam hukukunda tekfir (Arapça: تكفير), bir Müslümanın başka bir Müslümanı kâfir ilan etmesidir. Tekfir eden kişiye ise mukaffir denir.

Mütekaribeyn ne demek?

Kökenleri veya sıfatları birbirine yakın olan iki harf aynı veya iki ayrı kelimede bir araya geldiğinde, birincisi kısık sesle, ikincisi sesli harfle bir araya geldiğinde bunlara İdgam denir. Buna İdgam Mütekaribeyn denir.

Idğam ne demek?

İdgam, iki harfin bir önceki ünlü ve bir sonraki ünlü ile birleştirilerek okunmasıdır. İki harfin sesleri bir ses haline geldiğinde buna tam idja; yumuşak olan ilk harfin sesi tamamen ikinci harfin sesine dönüşmediğinde ise nakis idjam denir. اَلَمْ نَخْلُقْكُمْ ve اَحَطْتُ örneklerindeki idgamlar bu türdendir.

Mütecaniseyn ne demek?

Aynı kökten gelen ve sıfatları farklı iki harf, birinci harfi sessiz, ikinci harfi sesli olmak üzere yan yana konulduğunda ikinci harfe eklenen ilk harfe İdğam-ı Mütecaniseyn denir.

Mülazım oldu ne demek?

3. Bir kimsenin yanında veya bir kuruluşta staj yapan kişi, stajyer: Sanatkâr ve memur çocukları (…) babalarının mesleğini sürdürürlerdi, sanatkâr iseler babalarının işinde devam ederlerdi, memur iseler babalarının bulunduğu bölüme mülazım olarak kaydedilirlerdi (Musâhipzâde Celâl).

Mükayese etmek ne demek?

Kelime Anlamı: Karşılaştırma kelimesi iki şeyi karşılaştırmak veya zıtlaştırmak anlamına gelir. İki veya daha fazla şeyin benzerliklerini veya farklılıklarını incelemeyi ifade eder. Köken: “Karşılaştırma” kelimesi Arapça kökenlidir.

Münderecat ne demek?

Yaklaşık dokuz asırdır kullanılan münderecat kelimesi, toplanmış ve bir araya getirilmiş şeyler anlamına gelir. Kitap ve dergi gibi süreli yayınlarda yazılan ve eklenen tüm yazılara münderecat denir. Osmanlı döneminden itibaren münderecat kelimesi “içerik” anlamında da kullanılmıştır.

Mugayir ne demek TDK?

Mugayir kelimesinin TDK sözlüğünde anlamı “çelişkili”, “bağdaşmaz”, “uyumsuz”, “aykırı”dır.

Müstamel TDK ne demek?

Uzun veya kısa bir süredir başkasının malı olan, yeni olmayan, bağımlı olan.

Müşteha anlamı ne demek?

(Ar. ştihā’, “çok istemek” anlamından, muştehā) Arzulanan, özlenen, iştah açıcı.

Taakkul ne demek TDK?

ѻ Anlamak: 1. Anlamak, akla gelmek: “Yevme lâ-yenfau malun” demiş Mevlamız / Bu sözü anlayan akıllıdır (Rûhî-i Bağdadî).

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir